Translate

17 Nisan 2015 Cuma

Uludağ

UludağBursa ili sınırları içinde, 2.543 m yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ. Uludağ; Marmara Bölgesinin en yüksek dağıdır. Kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda uzanan Uludağ'ın uzunluğu 40 km'yi bulur. Genişliği ise 15–20 km'dir. Toplu ve heybetli bir görünüşe sahip olan bu dağın Bursa'ya bakan yamaçları kademeli, güneye Orhaneli'ne bakan tarafları ise düz ve daha diktir. En yüksek noktası göller bölgesinde yer alan Uludağtepe'dir (2.543 m). Uzaktan Bursa'ya yaklaşılırken ve oteller bölgesinde görülen yüksek tepe genelde zirve olarak algılanır. Hâlbuki Zirve gibi görünen o tepenin ismi Keşiş Tepedir ve yüksekliği 2.486 m'dir. Uludağ tepe ya da Karatepe (2.543 m) Keşiş Tepenin 5 km güneydoğusunda yer alır. Dağın kuzey tarafında Sarıalan, Kirazlı, Kadı, Sobra yaylaları vardır.
Kış tatillerinin vazgeçilmez tatil bölgelerinden biridir Bursa-Uludağ. Özellikle karlar üzerinde kayak yapmak tatillerin en keyifli anlarını oluşturur. 

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ


Erciyes'te, Palandöken'de, Kartepe'de, Kartalkaya'da ve kısacası Türkiye'nin birçok yerinde kış sporları yapabileceğiniz kayak merkezleri bulunuyor. Tabii kayak deyince akla ilk gelen nokta ise Uludağ Kayak Merkezi. 

Bursa'nın güneybatısında bulunan Uludağ Kayak Merkezi, 11.338 hektarlık bir alanı kapsamakta. Kış aylarında en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biri olduğu için kayak merkezine yakın oteller de bulunmakta. Uludağ Kayak Merkezi'ne birkaç günlük tatile gelenler kadar, günübirlik gelenlerinde sayısı fazladır. Günübirlik gelmiş olsanız da kayak merkezinde kayak malzemeleri kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor. 


Kış turizmi açısından gelişmesine katkı sağlayan Uludağ Kayak Merkezi'ne yerli turistler kadar yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyor. 


ULUDAĞ MİLLİ PARKI


 1961 yılında milli park olarak ilan edilen Uludağ Milli Parkı, her mevsim farklı güzelliklere sahip. Fakat en çok ziyaret edildiği mevsim kış. 12,762 hektarlık bir alana hakim olan milli parka kara yoluyla ulaşabileceğiniz gibi teleferikle de ulaşım mümkündür. Kamp yapmak, kayak merkezinde kış sporlarıyla ilgilenmek veya trekking yapmak için Uludağ Milli Parkı’nı gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Softaboğan Şelalesi:


Bursa Uludağ’ın doğal güzelliklerinin başında gelen Softaboğan Şelalesi’ne Bakacak mevkiinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bakacak’tan aşağı indikçe tüm güzelliklerini gözler önüne seren şelalede trekking yapabilir, fotoğraf çekebilir ve güzel bir piknikle günü taçlandırabilirsiniz.

Uludağ’da Ne Yenir?

Bursa Uludağ sizlere yemek konusunda çeşitli alternatifler sunuyor. Et ızgara çeşitleri başta olmak üzere; Bursa iskender, İnegöl köfte ve Kemalpaşa tatlısı Bursa Uludağ’da tadabileceğiniz lezzetlerdir. Uludağ’da geçirilen güzel bir kış tatilinde Sarıalan çevresinde “kendin pişir kendin ye” kuralıyla hizmet veren restoranlara giderek karların üzerinde mangal ziyafeti yapmak da oldukça popüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder